Recentment hem fet una formació al departament de Building Management d’una empresa multinacional de món de l’automoció. Com la gran de majoria de persones i empreses, tenen el repte de ser més sostenibles i no tenen clar què implica això i, per tant, no saben com focalitzar-se.

Els vam fer unes xerrades sobre què és la sostenibilitat, aclarint què vol dir i què implica, i els vam ajudar a entendre els aspectes claus per poder-se focalitzar i tot un seguit de vocabulari que sovint costa de tenir clar què és, com per exemple: la petjada de carboni, la petjada ecològica, la motxilla ecològica, bio-habitabilitat, supra-reciclatge i moltes altres que quan les poses juntes acostumen a enterbolir l’enteniment.

Els vam ensenyar a jerarquitzar-les segons els seus interessos i a no perdre’s del seu focus. Els vam ajudar a distingir quan es tracta de green washing i a establir-se uns objectius a curt, mig i llarg plaç per endreçar aquest vector dins la seva companyia.
Per fer-ho, vam establir un format de workshop d’una setmana de durada on vam començar establint un marc comú amb 4 xerrades d’1h cadascuna on explicàvem el que per nosaltres son les bases per operar amb sentit quan abordes el fet de construir de manera que no perjudiqui a la pròpia espècie humana tal i com estem fent la gran majoria de vegades a dia d’avui.

De manera que ells puguin construir el seu propi camí, el seu propi equilibri intern, el seu propi muntet de pedres que simbolitzen la millor conjunció d’accions que pots fer per aconseguir el millor resultat possible amb allò de que disposes. I això només s’aconsegueix destriant la informació, jerarquitzant-la i traçant el teu propi camí.

El feed-back que hem tingut del nostre client ha estat molt satisfactori i això ens recorda que queda molta feina per fer, sobre tot per part dels agents que disposen de més recursos, als quals hem d’ajudar a prendre les millors decisions possibles. Nosaltres hi estem disposats.