Des d’Orígens, Escola-Taller de Bioconstrucció, s’ha organitzat aquesta jornada de transferència tecnològica conjuntament amb l’Escola Agrària i Forestal de Sta. Coloma de Farners per a la Generalitat de Catalunya. És gratuïta i només cal inscriure’s a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat:  www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Tots els sistemes de climatització, ja siguin passius com actius, persegueixen el confort dels seus usuaris siguin persones, animals o plantes. És a partir de determinar quines són aquestes condicions de confort que es desenvolupen uns sistemes o altres.

Els passius, treballen entenent l’entorn i els seus fluxos energètics naturals per treure’n el màxim profit. Mentre que els actius acostumen a ser sistemes dependents d’una flux energètic gestionat per l’ésser humà.

Mentre uns quants es centren en l’eficiència dels sistemes i uns altres es focalitzen en l’eficàcia del contenidor o edifici, no hem de perdre de vista el màxim protagonista: l’usuari. Un bon usuari és millor que un bon sistema.

I és aquí on l’àmbit rural pren rellevància, doncs és en aquest àmbit on l’usuari acostuma a ser més conscient de la seva relació amb el medi i els fluxos d’energia pel sol fet de no tenir-les tan fàcilment a l’abast.

2461369

Ponents:

  9:30 h  Presentació de la Jornada

Sra. Anna Suquet, directora de l’Escola Agrària Forestal. DARP

10:00 h  Bioclimatisme: calefacció i refrigeració gratuïts

Sr. Xavier Prat Navarro, arquitecte i docent de la sostenibilitat aplicada a l’arquitectura

11.00 h  Pausa
11.30 h  Sistemes actius de calefacció i refrigeració eficients 

Sr. Albert J. Casademont, enginyer industrial i fundador de Enginyeria CO2EN i Watts At Home Energia S.L.

12.30 h  Exemples de com climatitzar eficientment en àmbits rurals

Sr. Jaume Serrasolses, cap de l’àrea d’edificació sostenible de Trama Tecnoambiental.

13.30 h  Torn de preguntes

Sr. Ferran Bergonyó, aparellador i membre fundador d’Orígens, Escola Taller de Bioconstrucció

14.00 h  Cloenda

 

Aquí teniu el link del pdf descriptiu de la jornada.

Us hi esperem!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.