Dins el context del Curs de Paleteria en Bioconstrucció de l’Escola Orígens , el passat dijous 22 de març vam fer una xerrada per respondre la pregunta:

418.03.22_Quin material escullo_Orígens

Quan anem a un magatzem de construcció, fet que ja amaga força contradiccions mediambientals però la utilitat del qual hem decidit aprovar igualment, hi anem disposats a escollir un material dels molts que allí s’hi exposen.  Si estàs preocupat per les repercussions de la teva decisió, de seguida t’apareixeran tot un seguit de preguntes.

I el primer que plantegem és fer-nos un primer paquet de preguntes adients:

218.03.22_Quin material escullo_Orígens

I descobrirem que és més difícil respondre-les del que voldríem, doncs així com en el sector de l’alimentació s’ha avançat força a l’hora de donar informació al consumidor (tot i que encara insuficient), en el sector de la construcció és dificultós trobar aquesta informació i entendre-la.

I és que les mateixes preguntes poden ser una trampa, i quan parlem de quan costa i només ens fixem en la nostra butxaca i no mirem la butxaca comuna, ja estem començant malament, doncs els costos socials i mediambientals a mig i llarg plaç ningú els posa sobre la taula i per tant no es visualitzen fàcilment.

També ens n’adonarem que als magatzems de materials de construcció, en general hi manquen moltes alternatives més preocupades pels seus impactes mediambientals, i és que mentre només mirem el preu del que comprem, continuarem fent-ho tot malbé, doncs sempre prioritzarà l’individu, és a dir, nosaltres, per davant del bé comú.

Només que una tercera part de les compres que fem miressin més enllà, ja es faria un gran pas endavant.

I és que:

18.03.22_Quin material escullo_Orígens

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.